HVO staat voor Hydrotreated Vegetable Oils

HVO is een 100% synthetische diesel gemaakt van bioproducten en geschikt voor dieselmotoren.

HVO brandstof is dus géén fossiele brandstof. Het is in feite een tweede generatie biodiesel die kan worden geproduceerd uit een breed scala aan materialen. Tijdens het productieproces wordt waterstof toegevoegd aan plantaardige olie, om een brandstof te creëren die sterk lijkt op conventionele diesel en die en kan worden gebruikt in veel middelzware en zware motoren.

Duurzame voordelen van HVO:

Wat betreft prestaties is HVO vrijwel identiek aan diesel.
De CO2-uitstoot van Esso Diesel Blue (HVO 30) is tot 19,5% kleiner dan van conventionele diesel. Bovendien heeft Esso Diesel Blue een hoger cetaangetal, dat zou kunnen leiden tot een stillere motor, sneller starten op koude dagen en minder rookproductie.   vindt hier alle voors en tegens over HVO

   
  Puur of geblend    Esso Diesel Blue

  HVO kan zowel puur als geblend met conventionele diesel gebruikt worden. Esso Diesel Blue is biodiesel vrij (bevat geen FAME).
   
  De duurzaamheidsvoordelen zijn uiteraard het grootst bij puur gebruik (= HVO 100); . Voordeel van HVO 30 (= 30% HVO geblend met 70% diesel) is dat het voldoet aan de EN590 norm voor conventionele dieselbrandstof.

  Bovendien is de meerprijs van HVO 30 relatief beperkt, waardoor het nu al een economisch haalbaar alternatief voor minder fossiele diesel is én een concrete opstap naar een 100% HVO diesel in de nabije toekomst. Ook andere blends (bv. HVO 20 of HVO 50) zijn beschikbaar.
  informeer naar de mogelijkheden.
  Steeds meer bedrijven zoeken een alternatief voor diesel, bijvoorbeeld bij het verkrijgen van opdrachten via de CO2-prestatieladder.

  ISCC-EU gecertificeerde grondstoffen

  Wij leveren uitsluitend HVO vervaardigd uit ISCC-EU gecertificeerde grondstoffen. Dit betekent dat ze voldoen aan de Europese Richtlijnen voor de productie en verwerking van biomassa. Er wordt strikt gecontroleerd op duurzame productie, beheer, traceerbaarheid (documentatie) en broeikasgasreductie van de gebruikte grondstoffen.

  De ISCC-EU certificering geldt als bewijs dat voor de productie van HVO daadwerkelijk duurzame en hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt.

  Het verschil tussen HVO en FAME

  Waterstof-behandelde plantaardige olie (HVO) wordt soms verward met Fatty Acid Methyl Esters (FAME). 
  Het belangrijkste verschil is dat de FAME moleculen zuurstof bevatten, terwijl de moleculen van HVO gelijk zijn aan die van conventionele diesel. M.a.w. FAME heeft een lagere energiewaarde en geeft meer kans op filter blocking.
  In gebruik is Esso Diesel Blue met HVO dan ook hetzelfde als de traditionele ESSO Synergy diesel.

  Terug naar de bovenkant van de website