GoodFuels HVO100 is een synthetische biodiesel met geweldige eigenschappen

GoodFuels HVO is een 100% synthetische diesel gemaakt van bioproducten en geschikt voor dieselmotoren EN 15940.

HVO brandstof is dus géén fossiele brandstof. Het is in feite een tweede generatie biodiesel die kan worden geproduceerd uit een breed scala aan materialen. Tijdens het productieproces wordt waterstof toegevoegd aan plantaardige olie, om een brandstof te creëren die sterk lijkt op conventionele diesel én die kan worden gebruikt in nagenoeg alle (middel)zware motoren.

GoodFuels HVO is beschikbaar in verschillende blends. HVO100   HVO50   HVO30   HVO20   HVO07
GoodFuels HVO20 bestaat uit 20% GoodFuels HVO en 80% diesel en dus vrij van FAME (B0).  De reducties zijn afhankelijk van de blend.

Uw CO2-Footprint verkleinen met de AERS Toolkit Duurzaamheid

Esso Diesel Blue is biodiesel vrij (bevat geen FAME) en is verkrijgbaar op onze tankstations in IJZENDIJKE & OOSTBURG.
Voordeel van HVO 30 (= 30% HVO geblend met 70% diesel) is dat het voldoet aan de EN590 norm voor conventionele dieselbrandstof.

Bovendien is de meerprijs van HVO 30 relatief beperkt, waardoor het nu al een economisch haalbaar alternatief is voor minder fossiele diesel én een concrete opstap naar een 100% HVO diesel in de nabije toekomst.
informeer naar de mogelijkheden.

ISCC-EU gecertificeerde grondstoffen

Wij leveren uitsluitend HVO vervaardigd uit ISCC-EU gecertificeerde grondstoffen. Dit betekent dat ze voldoen aan de Europese Richtlijnen voor de productie en verwerking van biomassa. Er wordt strikt gecontroleerd op duurzame productie, beheer, traceerbaarheid (documentatie) en broeikasgasreductie van de gebruikte grondstoffen.

De ISCC-EU certificering geldt als bewijs dat voor de productie van HVO daadwerkelijk duurzame en hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt.

Het verschil tussen HVO en FAME

Waterstof-behandelde plantaardige olie (HVO) wordt soms verward met Fatty Acid Methyl Esters (FAME). 
Het belangrijkste verschil is dat de FAME moleculen zuurstof bevatten, terwijl de moleculen van HVO gelijk zijn aan die van conventionele diesel. M.a.w. FAME heeft een lagere energiewaarde en geeft meer kans op filter blocking.
In gebruik is GoodFuels HVO dan ook minimaal hetzelfde als de traditionele diesel. 

 

Terug naar de bovenkant van de website