AdBlue & OptiSpray voor het terugdringen van dieseluitstoot

SCR vloeistoffen als AdBlue en OptiSpray zijn bij een modern wagenpark niet meer weg te denken. De meeste EURO 5 en 6 vrachtwagens maar ook de nieuwste landbouwtrekkers, grondverzetmachines en personenwagens hebben naast diesel ook deze vloeistoffen nodig.

AdBlue en OptiSpray zijn beiden een hulpvloeistof voor dieselvoertuigen met een SCR-katalysator.

AdBlue wordt direct ingespoten in het uitlaatgas waar het als reductiemiddel dient voor de schadelijke stoffen. Daarbij, wordt amoniak vrijgegeven die vervolgens in de katalysator met de schadelijke stikstofoxiden reageert tot elementaire stikstof en water.

Zowel de stikstof en het water zijn natuurlijke bestanddelen van de lucht die wij dagelijks inademen. Hierdoor, kan de hoeveelheid schadelijke oxiden in de emissie met 85% worden verminderd.

AdBlue is de handelsnaam van een 32,5%-oplossing van hoogzuivere ureum in gedemineraliseerd water.

 Uit voorraad leverbaar in bulk, 200 ltr en 20 ltr verpakking. Informeer hier naar de mogelijkheden!

Voorkom verstopping van het SCR-systeem van uw voertuig en gebruik Optispray™

 

Net als transportvoertuigen zijn de meeste landbouw- en bouwmachines tegenwoordig uitgerust met Selectieve Katalytische Reductie (SCR) om volledig te voldoen aan de emissievoorschriften. De SCR-katalysator heeft AdBlue® of andere ureumoplossingen nodig om te kunnen functioneren.

OptiSpray™ is ontwikkeld en gepatenteerd door Yara - 's werelds grootste AdBlue® producent - specifiek voor landbouwtoepassingen en andere gevallen waarin motoren met tussenpozen werken.

OptiSpray™ voorkomt de vorming van afzettingen in het SCR-systeem. Het is gebaseerd op een ureumoplossing van 32,5% en voldoet aan de zuiverheidsspecificaties van de ISO 22241-norm voor AdBlue®.

AdBlue Diesel engine SCR diagram 300dpi

Verlaag de stilstand van uw voertuig en de onderhoudskosten voor voertuigen die met een lage motorbelasting en / of in koude omstandigheden werken door OptiSpray™ te gebruiken als vervanging van AdBlue®-producten.

Bewezen prestaties

OptiSpray™ is getest onder verschillende omstandigheden en bij lage uitlaattemperaturen. Het product vertoonde bij alle tests een vermindering in de vorming van afzettingen, en alle veldresultaten lieten een probleemloze werking zien. De voertuigen die eerder werden getest gebruiken gewone AdBlue®  en ondervonden vaker storingen.

Stel hier uw vraag, wij helpen u graag!

Terug naar de bovenkant van de website