97 jaar historie in een notendop

2023   Start met voorbereidingen voor de bouw van tankstation Zeebrugge Havens,  Afslag 19 - A11


Vanaf de zomer 2023 zijn de grondwerken  gestart voor de bouw van ons nieuwe tankstation. Een XXL truckstop, minimarket en beveiligde parking voor 150 vrachtwagens .Elektrisch (snel) laden,  Waterstof en HVO zullen ook te verkrijgen zijn op dit station. Wij verwachten medio 2025 te openen.

 

2021   Start  Aers Lubricants 

Het pakket smeermiddelen krijgt binnen AERS extra aandacht. Vanuit Aers Lubricants worden meerdere disciplines die specifiek horen bij de smeeroliemarkt uitgerold. De vliegende start  zorgt voor een elkaar versterkend effect. De AERS filosofie wordt hier vanzelfsprekend enthousiast doorgezet.

 

2018   Aers Energy gaat van start


Start met het plaatsen en exploiteren van elektrische laadpalen. De transitie in de energiemarkt vraagt om nieuwe “tankmogelijkheden”. Inspringen op deze verandering is een logische stap, gezien onze historie. Wij zijn gestart in de directe Zeeuws Vlaamse regio. Al snel breidde ons netwerk zich uit over geheel Nederland en zelfs West-Europa.
Tussentijds is de plaatsing van de 300ste   operationele laadpaal in zicht (voorjaar 2022).

2016   Uitbreiding met Tankstation Esso Express Goes "Klein Frankrijk" 

 

2014   Opening van  ESSO tankstation Spaanse Staats-Linies IJzendijke

 

2010   Nieuwbouw  ESSO  Tankstation Oostburg 
 

 

2002   Overname Belgische smeeroliehandel Van Daelen


Teneinde België goed te kunnen bedienen, hebben wij een bedrijf overgenomen in Brugge en een groothandel geopend in Sint Margriete. Tevens werd een smeerolie bulkwagen toegevoegd aan ons wagenpark.

 

1989   De verhuizing

De verhuizing, in 1989, vanuit Oostburg naar Aardenburg was een logisch gevolg van de enorme groei die het bedrijf meemaakte. De nieuwe locatie biedt bijvoorbeeld ruime parkeergelegenheid voor alle tankwagens. Ook kan het bedrijf van hieruit beter aan alle milieu-eisen voldoen.
Met de groei van de onderneming groeide ook het werkgebied. Het werkgebied beslaat heel Zeeland, West-Brabant en een deel van België.

 

1981   De derde generatie, (kleinzoon) Jackij Aers komt in het bedrijf

De derde generatie deed in 1981 haar intrede.
Jackij Aers is directeur en daarbij verantwoordelijk voor de dunne producten en de commerciële activiteiten. Mededirecteur Prudent de Milliano het aanspreekpunt voor milieuzaken en smeermiddelen.

 

1953   De tweede generatie, zoon Johan wordt medefirmant

Zoon Johan werd in 1953 medefirmant.
Johan had oog voor de sterke toename van het wegverkeer. Hij speelde hier adequaat op in met oprichting van tankstations in Oostburg, IJzendijke, Kloosterzande en Cadzand. Aan zijn sterke ondernemersgeest, samen met zijn vrouw Anny, heeft het bedrijf Aers Olie veel te danken.

 

1947   Aanschaf van de eerste tankwagen

 

1927   De oprichting


Sinds de oprichting in 1927 is Aers Olie een succesvol bedrijf. Oprichter Jacobus Aers startte met "De Automaat" in Oostburg. Hard werken beschouwde hij als een vanzelfsprekendheid. Zo ging hij iedere dag met een steekkarretje met bussen lampenpetroleum rond in Oostburg en omgeving.
Door zijn eerlijke en persoonlijke manier van zakendoen, kon hij zijn bedrijf langzaam opbouwen.
Toen aan het einde van de jaren veertig de machinale ontwikkelingen in de landbouw een vlucht namen, ging Aers daarin mee.

Terug naar de bovenkant van de website