Waterstof wordt gezien als dé duurzame brandstof van de toekomst

Waterstof is een CO2-vrije energiedrager die vrij gemakkelijk te produceren en te transporteren is. De waterstof-economie is nog volop in ontwikkeling.

Wat is waterstof precies?

Een waterstofmolecuul is opgebouwd uit twee waterstofatomen en wordt aangeduid als H2.

H2-gas komt niet voor in de vrije natuur, het wordt verkregen door het waterstofmolecuul af te splitsen van een ander molecuul. 

 

 

Splitsen van het waterstofmolecuul kan op twee manieren:

  • Elektrolyse van water: met elektriciteit worden watermoleculen gesplitst in waterstof en zuurstof.
  • Reforming van brandstof: olie en gas bevatten koolwaterstof, dit zijn moleculen die bestaan uit waterstof en koolstof. Met een reformer kan koolwaterstof gesplitst worden in waterstof en koolstof. Het nadeel van deze methode is dat er CO2 ontstaat.

Als waterstof in aanraking komt met zuurstof wordt het omgezet in energie en water. De vrijgekomen energie bestaat uit warmte en elektronen (elektriciteit).

BrandstofcelEen waterstofauto wordt aangedreven door een brandstofcel.
Deze zet waterstof en zuurstof om in elektriciteit.
Hierbij komen tijdens het rijden geen luchtvervuilende emissies of broeikasgassen vrij; het enige restproduct is schoon water.

Gericht op de toekomst spelen wij volop in op de vraag naar waterstof en richten ons ook op deze duurzame brandstof.  De ontwikkelingen gaan snel en wij hopen dan ook op korte termijn waterstof aan te kunnen bieden.


Meer weten, neem vrijblijvend contact met ons op!

Terug naar de bovenkant van de website