Interview met Davey Aers in Move On Magazine nr 2. - 2024

Interview met Davey Aers in Move On Magazine nr 2. - 2024

Move On Magazine is een uitgave van BETA , voor en door tankstation-ondernemers, wordt 6 keer per jaar uitgegeven met een oplage van 2.000 exemplaren.

In gesprek met Davey Aers, de vierde generatie Aers van ons familiebedrijf. Als "directeur in opleiding" moet je leren hoe je overal inzetbaar bent. Net zoals mijn vader dat nu als directeur is.”
“Na de havo ben ik in 2022 bedrijfskunde en -management gaan studeren aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen”, vertelt Davey verder. “In mei van dat jaar, meteen na mijn examen, ben ik als administratief medewerker bij het EV-onderdeel van de AERS Groep in dienst gekomen".

Vanaf zijn tiende wist Davey dus dat hij het bedrijf wilde overnemen: “Ja, dat zei ik altijd. Op die leeftijd had ik geen idee wat dat precies inhield, maar hetzelfde werk doen als mijn vader heeft mij altijd aangesproken. Ook toen ik ouder werd en meer begreep wat het inhield, veranderde dat niet. Ik ben nooit door mijn ouders gepusht. Het komt echt uit mijzelf. Als kind wilde ik ook graag helpen, maar kinderen en gevaarlijke stoffen zijn natuurlijk geen goede combinatie dus dat vonden mijn ouders niet goed. Later mocht ik wat klusjes doen waarbij ik ‘weinig kwaad kon aanrichten’, zoals vakkenvullen in de shops en opruimen van het archief. Inmiddels heb ik van alles en nog wat gedaan in het bedrijf, zowel bij de tankstations (de AERS Groep heeft er negen, waarvan drie bemand) als op kantoor. Ik vind het belangrijk om te weten hoe alles werkt, bij de stations, de carwash, op kantoor, in het magazijn. Als ik ergens moet bijspringen, moet ik wel weten hoe bijvoorbeeld de kassa op een station werkt.  Als ‘directeur in opleiding’ moet je leren hoe je overal inzetbaar bent. Net zoals mijn vader dat nu als directeur is.”

“Na de havo ben ik in 2022 bedrijfskunde en -management gaan studeren aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen”, vertelt Davey verder. “In mei van dat jaar, meteen na mijn examen, ben ik als administratief medewerker in dienst gekomen bij het familiebedrijf. Het aantal uur dat ik werk wisselt en is afhankelijk van mijn studie. Gemiddeld komt het neer op twee à drie dagen in de week. Daarnaast werk ik nog twee avonden in het weekend in een cafetaria in Groede. Dat doe ik samen met een aantal vrienden. We werken hard, maar hebben ook heel veel lol samen. Zolang ik studeer, blijf ik zeker daar nog werken.”  "Duurzaam in beweging"  is de slogan die de AERS Groep voert. Dat komt onder meer tot uiting in Aers Energy en het aanbieden van waterstof – in de loop van dit jaar bij ons tankstation in IJzendijke en vanaf Q1 volgend jaar bij de nu nog in aanbouw zijnde Aers Truckstop Zeebrugge Haven. Aers Energy houdt zich bezig met alles wat met elektrisch opladen te maken heeft; laadpalen, laadpleinen, onze laadpas. Bij dat onderdeel van de groep werk ik momenteel. In 2018 zijn we met laadpalen begonnen.

Het bedrijf dat de 10-jarige Davey later wilde overnemen is ten opzichte van toen enorm veranderd. “Van een oliehandel zijn we energieaanbieder geworden. Het bedrijf heeft zich verbreed en is in de afgelopen vijf jaar enorm gegroeid. Er kwamen tankstations bij, Aers Energy is succesvol in de markt gezet, de verkoop van smeermiddelen via Aers Lubricants nam sterk toe en in België bouwen we de ‘truckstop van de toekomst’, met 140 bewaakte parkeerplaatsen, een tankstation, snelladers voor vracht- en personenwagens, een restaurant en allerlei andere faciliteiten voor chauffeurs en hun trucks. De truckstop komt bij een afslag van de A11 en gaat volgend voorjaar open. Ik ben trots op het bedrijf en hoe mijn vader het succesvol heeft uitgebouwd. Door de groei moet de vestiging hier in Draaibrug ook uitgebreid verbouwd worden. Die duurt tot in de zomer. Door de verbreding van de activiteiten van de AERS Groep zit er ook op de lange termijn toekomst in het bedrijf. Daarom stap ik er vol vertrouwen in en hoop ik samen met mijn broer mooie nieuwe hoofdstukken aan de historie van Aers te kunnen toevoegen.”

 

Terug naar de bovenkant van de website