De Aers Energy Tour 2024 was een groot succes

De Aers Energy Tour 2024 was een groot succes

Deze zomerse editie smaakt naar meer. Er reden bijzondere voertuigen mee die bewezen dat groen rijden niet alleen voor personenauto's is.

Wat een geweldige dag was het afgelopen zaterdag!
Georganiseerd door Rijdoor.nl /Fast Concepts; Air Products Benelux; Zeeland Connect en de AERS Groep, reden de deelnemers "zero emission" door Zeeuws Vlaanderen en een stukje van België. En daar kregen ze veel energie van....

Wat is dit eigenlijk voor een tour?
In deze autopuzzeltocht bepaal je zelf de route, verdienden deelnemers punten door op bepaalde checkpoints in te checken en opdrachten uit te voeren. Je volgt de andere deelnemers via een speciale app.

We zeggen auto’s, maar er deden ook vrachtwagens mee. Bluekens Truck & Bus uit Goes stelde een fraaie Volvo FH Electric ter beschikking. Groosman Bedrijfswagens Sas van Gent verzorgde een Mercedes-Benz eActros bakwagen voor aan de startlijn.
Zo was er een gemeleerd wagenpark aanwezig op deze zaterdag in Draaibrug - Aardenburg. 

Ondank dat de verbouwing van onze kantoren en de aanpassingen op ons terrein konden we toch alle EV-  en waterstof auto's, bedrijfswagens en 2 vrachtwagens stallen op ons terrein. Even zag het plaatsje Draaibrug (gemeente Sluis) er bijzonder futuristisch uit bij het vertrek van alle deelnemers. Elektrische vrachtauto's en waterstof aangedreven auto's zijn momenteel nog niet de gangbare passanten die de kern Draaibrug doorkruisen.

De deelnemers kwamen zowel uit België als uit Nederland, waardoor deze Benelux versie nog wat meer cachet kreeg. Vooral de 4 waterstof aangedreven personenwagens (drie Toyota Mirai's en één Hyundai Nexo) maakten het geheel compleet. Zowel Bluekens Truck & Bus als Groosman Bedrijfswagens  maakten van deze unieke tocht gebruik, door hun allernieuwste EV vrachtwagens te tonen. Alle deelnemers met een vrachtwagen rijbewijs hebben natuurlijk beide trekkers uitgeprobeerd. Er was volop lof te horen over deze nieuwste technologie.

Ook werden wij o.a. bijgestaan door Cappendijke Volvo Terneuzen, Van Mossel Opel en Ford Terneuzen en Cappendijke Toyota met EV voertuigen. Zowel bedrijfswagens als personenwagens werden ter beschikking gesteld. Er hebben dan ook vele proefritten  plaatsgevonden op deze zonnige dag, met volop enthousiaste reacties. Het avontuur tijdens de interactieve puzzelrit gecombineerd met rijplezier in een vaak onbekende nieuwe (Zeeuws-Vlaamse) omgeving doorkruist met een soms vreemde (bedrijfs)auto smaakt naar meer.

Op naar de volgende versie.....Meer info is te vinden op Aers Energy Tour

600_aers_energy_tour-59.jpg

 

 

Terug naar de bovenkant van de website