20 december jl.  is op 89 jarige leeftijd  J.P.F (Johan) Aers overleden

20 december jl. is op 89 jarige leeftijd J.P.F (Johan) Aers overleden

Wij hebben met grote droefheid, maar dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft gedaan, afscheid moeten nemen van Johan Aers.

Johan heeft vanaf zijn jeugd meegewerkt en werd in 1953 medefirmant. Zijn gehele leven is hij nauw verbonden geweest met de firma en was tot het laatst betrokken bij het wel en wee van ons bedrijf.

J.P.F. (Johan) Aers             In Memoriam

Geboren te Oostburg, 13 aug 1934                        Overleden te Sluis, 20 dec 2023

20 december jl. hebben wij met grote droefheid, maar dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft gedaan, afscheid moeten nemen van Johan Aers. Johan werd in 1953 medefirmant van het bedrijf. Hij was grootgebracht in de olie. Zo werden er bijvoorbeeld al in zijn kinderjaren na schooltijd samen met zijn 2 zussen de oliebussen gevuld en weggebracht.

Sinds de oprichting in 1927 heeft het bedrijf jaar op jaar succesvol zaken gedaan. Johan zijn vader, Jacobus Aers, startte in Oostburg met de Automaat, nadat hij enige jaren bij de APC -  American Petroleum Company, in dienst was geweest. Ook in de oorlog wist Jacobus Aers zijn handel levend te houden. Na de oorlog namen machinale ontwikkelingen in de landbouw een enorme vlucht en de Firma ging daarin mee. 

De handel heeft Johan altijd getrokken. Hij opende het eerste bemande Tankstation te IJzendijke in 1972, later kwamen er vestigingen bij in Oostburg, Cadzand en Kloosterzande. Het bedrijf in de Langestraat groeide dan ook uit zijn vestje.
Johan besloot in 1989 het bedrijf  te verhuizen van Oostburg naar Draaibrug waar het moederbedrijf nog steeds gevestigd is. In deze tijd waren ook, schoonzoon Prudent en zoon Jackij werkzaam in het bedrijf.

Het waren niet altijd florissante tijden. Tijden van onzekerheid, zoals tijdens de Oliecrisis in de jaren 79-80-81, waar de brandstoffen op de bon waren en autoloze zondagen hun intrede deden. Ook toen zag Johan nieuwe kansen en breidde o.a. het bedrijf uit van alleen Nederland naar een combinatie Nederland - België.

De naam Esso is altijd verweven geweest met het bedrijf.  Johan haalde de Esso brandstoffen op bij het depot te Terneuzen en toen dat  voor Esso product niet meer mogelijk was reden de vrachtwagens naar de Esso raffinaderij Antwerpen of Rotterdam. Er stroomde namelijk Esso-bloed door zijn aderen. Johan heeft zijn hele leven klaargestaan voor zijn klanten. Johan zijn motto was klant is koning: vandaag besteld dan ook vandaag geleverd, al was het midden in de nacht. Johan was bereikbaar.

Johan richtte samen met collega’s, de landelijke Esso-Handelaren vereniging op, een nieuw bestuursorgaan. Er werden door Esso vele internationale Dealer-Conventions georganiseerd. Samen met zijn vrouw Anny & Jackij nam Johan actief deel aan deze reizen en kwam vaak met vele nieuwe ideeën terug thuis.

Toen Johan 65 werd heeft hij zich steeds meer teruggetrokken en de besluitvorming uit handen gegeven, toch bleef Johan alles nauwlettend volgen.Het ondernemen zat hem per slot van rekening in zijn bloed! Dit alles was nooit mogelijk geweest zonder Johan zijn echtgenote Anny; Johan zijn steun en toeverlaat. Anny was ook bijzonder betrokken bij het bedrijf.

Johan was niet alleen een zorgzame echtgenoot, vader, opa, een gedreven zakenman, maar ook sportief en erg maatschappelijk betrokken bij alles wat om hem heen gebeurde. Hij was lid van de plaatselijke fanfare bespeelde de trommel; bezocht de koers op de wielerbaan; ging naar het paardenrennen; bezocht autoraces en was trouwe supporter van voetbalvereniging Club Brugge.

Johan was mede oprichter van  tafeltennisvereniging  O.N.A. en Trimclub T.I.O. Hij had een eigen zaalvoetbalploeg en fietsploeg, zat in het bestuur van de Autorally vereniging de W.Z.A en zette zelf puzzeltochten uit. Ook was Johan bestuurslid van de Hartvereniging de Rikketik en lid van de Biljartvereniging OBV.  Nooit klaar dus, altijd bezig.
Ook zakelijk gezien nam hij zitting in diverse comités.  Gewoon ergens lid van zijn was lastig… al snel zat Johan in een bestuur en hielp denken over het beleid dat gevoerd moest worden.

Wij zijn Johan bijzonder dankbaar voor alles wat hij voor ons betekend heeft en zullen hem nooit vergeten.

Terug naar de bovenkant van de website