LNG (Liquefied Natural Gas) bij uitstek geschikt voor de transportbranche

LNG is vloeibaar aardgas. Door aardgas terug te koelen naar -163°C wordt het vloeibaar.
LNG heeft een hogere energiedichtheid dan CNG en is bij uitstek geschikt als brandstof voor zwaardere trucks en voor het wegtransport over grote afstanden.Minder milieubelastend rijden

Het gebruik van LNG leidt, vergeleken met diesel, tot een CO2-uitstoot reductie van zo’n 15%. Bij de verbranding van LNG komt bovendien geen fijnstof of  zwaveldioxide vrij.

LNG-voertuigen hebben eenzelfde actieradius, motorvermogen en prestatie als gelijkwaardige dieselvoertuigen. Minder milieu- en klimaatbelastend rijden gaat dus niet ten koste van de praktische inzetbaarheid van uw wagenpark.

 

Stiller rijden

Motoren met LNG als brandstof zijn tot 50% stiller dan vergelijkbare dieselmotoren. Dat betekent een prettigere werkomgeving voor de chauffeur en maakt (winkel) bevoorrading in gebieden waar geluidsrestricties gelden ook buiten venstertijden, mogelijk. LNG kan bovendien een aanzienlijke brandstofkosten besparing opleveren.

BIO - LNG

BIO - LNG wordt gemaakt door groen gas uit afvalstromen (biomassa) als rioolslib, stortgas (gas uit gestort afval of vuilnis), mest en GFT terug te koelen naar -163°C. Het gebruik van BIO - LNG levert ten opzichte van fossiele LNG een extra CO2-reductie op van 35% tot 65% over de gehele levenscyclus van de brandstof.
De CO2-reductie van BIO - LNG ten opzichte van diesel is zelfs 50% tot 80%.

Wat is aardgas precies?

Bij het uiteenvallen van resten van planten en dieren komen gassen vrij. Een groot deel daarvan is methaan, een eenvoudige stof. Aardgas bestaat voornamelijk uit methaan. Een methaan-molecuul (CH4) bestaat uit één koolstofatoom, omringd door vier waterstofatomen. Aardgas bestaat voornamelijk uit methaan en brandt dan ook bijna helemaal op, wat overblijft zijn water (H2O) en kooldioxide (CO2)

Aardgas is een fossiele brandstof, lang geleden ontstaan uit de resten van planten en dieren. Een auto die rijdt op aardgas stoot ongeveer 15% minder CO2 uit dan een auto die rijdt op benzine. Bij gebruik van groen gas is dat zelfs 72%.

Op ons nieuwe tankstation in Zeebrugge zal LNG en CNG aangeboden worden.

Heeft u vragen, laat het ons weten wij helpen u graag!

Terug naar de bovenkant van de website